X
Julkaistu: 11.03.2013

Suomen suurimpiin kuuluva valmisbetonitehdas Olkiluodosta Nokialle

Lujabetoni Oy panostaa kasvuun ostamalla Suomen suurimpiin kuuluvan valmisbetonitehtaan ydinvoimalan rakentajalta, Areva NP:ltä. Lujabetoni on siirtänyt tehtaan Olkiluodosta Pirkanmaalle.

Vuosina 2006-2007 rakennettu tehdas on toiminut aiemmin Arevan Olkiluoto-hankkeessa Eurajoella varsinaisen ydinvoimalareaktorirakennuksen kaikkein vaativimmissa betonoinneissa. Lujabetoni Oy on purkanut tehtaan ja kokoaa sen Nokialle. Nokian rakennus- ja ympäristölautakunta on myöntänyt tehtaalle ympäristöluvan 11.3.2013. Näillä näkymin tuotanto alkaa loppukesästä 2013.

– Tehdas on siirretty Nokialle odottamaan rakennusprojektin alkamista. Siirto vaati useita rekkakuormia ja lisäksi useita erikoiskuljetuksia esimerkiksi sementtisiilojen takia, kertoo Lujabetonin Tampereen valmisbetonitehtaan päällikkö Anssi Tiukka.

Teknisesti edistyksellinen tehdas

Tehtaan suunniteltu tuotanto on 35 000-55 000 kuutiota betonia vuodessa.

– Tehtaalla on erittäin tehokas kalusto, joten kapasiteetti riittää suureen tuotantomäärään, kertoo Anssi Tiukka.

Tehtaan mukana tulevat Suomen mittakaavassa erittäin järeän luokan tuotantolaitteistot. Lisäksi siinä on edistyksellinen ylijäämäbetonin sekä autojen pesuhalli, jossa on ympäristörasitusten estämiseksi suljettu kierto vedelle. Pesuhalli on myös tiettävästi Suomen suurin ja tarjoaa mahdollisuuden pestä jopa viittä betoninkuljetusautoa yhtä aikaa. Lisäksi puhdistamo pystyy käsittelemään erittäin suuren määrän ylijäämäbetonia ekologisesti.

Kasvava Pirkanmaa

Tehtaan toiminnan pyörittämiseen Lujabetoni tarvitsee uusia työntekijöitä. Välillisesti betonitehdas tulee työllistämään kaikkiaan parikymmentä henkeä aliurakoitsijat mukaan lukien. Pirkanmaalla Lujabetonilla on ennestään jo yksi valmisbetonitehdas Tampereella. Uuden tehtaan tärkeimmät markkina-alueet ovat Tampereen lisäksi Nokia ja Ylöjärvi, arvioi Anssi Tiukka.

– Meistä on tärkeää hankkia toinen tehdas Tampereen vilkkaalle talousalueelle, sillä uskomme vahvasti Tampereen alueen rakentamiseen. Suunnitteilla on suuria hankkeita, jotka toivottavasti myös toteutuvat. Kesästä alkaen tarjoamme valmisbetonia alueella kilpailukykyisesti kahden tehokkaan betoniaseman voimin, Tiukka kertoo.

Lisätietoja:

Anssi Tiukka, Tampereen valmisbetoniyksikön päällikkö 044 585 2426
Markus Haatainen, Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja 044 585 2476
Mikko Isotalo, Lujabetonin toimitusjohtaja 044 585 2305

Lisää uutisia