X
Julkaistu: 05.06.2012

Porvoon Länsirannan pientalotyömaalle uppoaa 4,4 kilometriä Luja-pienpaalua

Itä-Uudenmaan Rakentajat Oy rakentaa Porvoon Länsirannalle 2060 kerrosneliötä käsittävän yhdeksän pientalon ja 22 asunnon kokonaisuuden, jonka perustustyöt ovat juuri käynnistyneet. Paalutus toteutetaan määrämittaisiin betoniteräspaaluihin perustuvalla Luja-pienpaalutus –menetelmällä. Kyseessä on tähän mennessä suurin betonisilla pienpaaluilla toteutettu yksittäinen hanke.

Itä-Uudenmaan Rakentajien Länsirannan alueen epästabiilille maaperälle urakoima yhdeksän pientalon työmaa on äärimmäisen haastava paalutuksen näkökulmasta. Keskimääräinen paalupituus on yli 14 metriä ja paalutuspisteitä on 336 kpl. Lähinnä savipohjaiseen maaperään uppoaa teräsbetonista Luja-pienpaalua kaikkiaan noin 4,4 kilometriä. Luja-pienpaalu on suunniteltu erityisesti rivi- ja omakotitalojen paaluperustukseen, mutta se sopii hyvin myös esimerkiksi teollisuushallien, varastojen ja muiden pienrakennusten perustamiseen. Luja-pienpaalutus on kehitetty yhteistyössä Suomen johtavien suunnittelijoiden ja tutkimuslaitosten kanssa.

Luja-pienpaalutuksella monia etuja

Luja-pienpaalutus on määrämittaisiin paaluihin perustuva ratkaisu, joten paalutuksessa ei synny hukkaa. Paalutus ei myöskään aiheuta haitallista tärinää, joten menetelmä on siinäkin mielessä ympäristöystävällinen. Lisäksi Luja-pienpaalulla on varastotuotteena lyhyt toimitusaika, lyönti tapahtuu vakiotyökoneilla eikä se myöskään vaadi erikoiskalustoa kuljetuksiin.

Betonisella Luja-pienpaalulla on moninkertainen kantava pinta-ala verrattuna kilpaileviin teräspaaluihin. Tämän johdosta betonipaalu saavuttaa täyden kantavuuden yleensä huomattavasti lyhyemmillä paalupituuksilla kuin teräspaalu.

“Punnitsimme vaihtoehtoja teräs- ja betonipaalutuksen välillä. Luja-pienpaalutus oli paras vaihtoehto haastavalle Länsirannann tonttialueelle. Betonipaaluissa on teräspaaluja parempi kitka-arvo ja pienpaalutuksessa käytettävä tavallinen kaivinkonekin pärjää epästabiilissa maaperässä suurta paalutuskonetta paremmin. Lisäksi saimme Lujabetonilta myös muut tarvitsemamme betonivalmisosat kuten ontelo- ja parvekelaatat, sokkelipalkit ja elementit, mikä tuo meille kokonaistaloudellisia etuja.”, sanoo Itä-Uudenmaan Rakentajien projektipäällikkö Aki Kantele.

Lisätietoja:
Luja-pienpaalun tuotepäällikkö Olli Muroke 044 5852292

Kuvia kohteesta

Lisää uutisia