X
Julkaistu: 29.03.2012

Lujabetoni laajentaa Taavetissa

Lujabetoni laajentaa: Taavetin tehtaan kapasiteetti nousee 40%, lisätuotantoa pääkaupunkiseudulle, Kaakkois-Suomeen ja Itä-Suomeen

Lujabetoni Oy ostaa konkurssiin menneen Hämeen Ekobe Oy:n Turengin seinäelementtitehtaan koko tuotantokapasiteetin. Kauppa laajentaa merkittävästi Lujabetonin Itä-Suomen seinäelementtien tuotantokapasiteettia, mikä palvelee pääkaupunkiseudun vilkasta rakentamista.

Turengista Taavettiin

Turengin seinäelementtitehtaan kalusto siirretään pääosin Lujabetonin Taavetin tehtaalle. Kauppa kattaa merkittävän määrän tuotannossa käytettäviä muottipöytiä ja täydentävää kalustoa, jotka laajentavat Taavetin tehtaan seinäelementtikapasiteettia merkittävästi. Taavetin tehdas palvelee Kaakkois-Suomen, Itä-Suomen ja pääkaupunkiseudun rakentamismarkkinoita.

– Olemme kehittäneet jo kahden vuoden ajan Taavetin tehdastamme merkittäväksi ja tehokkaaksi seinäelementtituotantolaitokseksi, ja tämä kauppa on jälleen merkittävä askel eteenpäin. Yksikön kapasiteetti on ollut noin 60 000 neliömetriä seinäelementtiä vuositasolla, ja tehty kauppa nostaa sitä jopa 40%. Kivirakentamisen asema on vahva pääkaupunkiseudulla, ja näemme betonielementtituotantomme laajentamiselle selvän markkinaraon”, kertoo Lujabetonin yksikönjohtaja Kari Turunen.

Pääkaupunkiseudun toimittaja

Taavetin tehtaaseen panostaminen on osa Lujabetonin tavoitetta toimia kilpailukykyisenä yrityksenä pääkaupunkiseudun betonimarkkinoilla.

– Taavetin tehdas toimii tehokkaasti erittäin hyvällä sijainnilla pääkaupunkiseudun vilkasta rakentamismarkkinaa palvellen. Pitkällä tähtäimellä tavoittelemme tehtaan tuotantokapasiteetin nostamista, jopa kaksinkertaistamista kehitystyöllä ja lisäinvestoinneilla”, linjaa Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Taavetissa valmistettiin Vuoden Betonijulkisivun voittajaelementit

Lujabetoni valmistaa osana laajaa tuoteportfoliotaan seinäelementtejä asuin- ja toimitilarakentamisen käyttöön. Taavetin tehtaan tuotteet saivat viime vuonna virallisen tunnustuksen, kun Helsingin Kaanaankatu 4-6:ssa sijaitseva suuri asuinkerrostalokohde voitti Vuoden betonijulkisivu 2011 -palkinnon. Lujabetonin Taavetin tehdas valmisti pääosan kohteen julkisivuelementeistä.

Lujabetoni, Kaanaankatu
Helsingin Kaanaankatu 4:n palkittu valkobetoninen erikoisjulkisivu on Lujabetonin Taavetin-tehtaan tuotantoa.

Lisätiedot:
Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo 044 585 2305, mikko.isotalo@luja.fi

Lisää uutisia