X
Julkaistu: 17.11.2011

Lujabetoni aloitti yt-neuvottelut Siilinjärvellä

Epävarmat rakentamisen näkymät ovat vähentäneet rakennustuoteteollisuuden kysyntää. Kysynnän hiljeneminen on johtanut myös Lujabetoni Oy:n Siilinjärven tehtailla yt-neuvotteluihin.

Tavoitteena on varmistaa tehtaiden toiminta- ja kilpailukyky muuttuvissa suhdanteissa. Neuvotteluiden aikana käydään läpi tuotannon valmistus- ja tukitoimintojen työtehtäviä ja niiden organisointia. Samassa yhteydessä tarkennetaan rajat ostopalveluiden ja oman työn osalta. Uudelleenorganisoinnilla Lujabetoni etsii keinoja turvata mahdollisimman monen ammattitaitoisen työntekijänsä työsuhde.

Varmaa on jo nyt, että tehtaille tähän asti tärkeän ratapölkkytuotannon määrä laskee ensi vuonna huomattavasti, mikä lisää myös irtisanomispaineita. Kysynnän vähenemisellä on vaikutusta varsinaisen tuotannon lisäksi erilaisiin tukitoimintoihin.

On alustavasti arvioitu, että Siilinjärven tehtailla joudutaan irtisanomaan enintään yhdeksän henkilöä. Yt-neuvotteluissa arvioidaan myös tuotantohenkilöstön eripituisten lomautusten tarvetta.

Neuvottelut käydään loppuvuoden aikana, ja yt-päätökset tehdään ensi vuoden alussa.

Lisätietoja:
Yksikönjohtaja, betonituotteet Sakari Petsalo, 044 585 2363
Lujabetonin henkilöstöpäällikkö Mikko Satuli, 044 585 2015

Julkaistu: 23.09.2021

Lujabetoni julkisti ympäristötavoitteensa - tavoittelee tuotannollista hiilineutraaliutta vuoteen 2040 mennessä

Lujabetonin tavoitteena on tarjota asiakkailleen kilpailukykyisesti toimialan parhaita ratkaisuja vähähiiliseen betonirakentamiseen ja ratkaista betonituotteiden CO2-päästöhaaste. Samoin Lujabetoni haluaa toimia koko kestävän kehityksen kentässä rakennusalan kärkiyritysten joukossa siten, että se minimoi toimintansa haitalliset ympäristövaikutukset tuotteiden ja palveluiden koko arvoketjun ja elinkaaren kattavasti. Näitä tavoitteita varten yhtiö on julkistanut strategiset ympäristötavoitteensa.

Lue lisää
Lisää uutisia