X
Julkaistu: 10.05.2011

Lujabetonin uusi lattiaratkaisu tuo isoja säästöjä rakennustyömaille

Lujabetoni Oy on kehittänyt täysin uudenlaisen lattiaratkaisun kerrostalo- ja toimitilarakentamiseen. Luja-hybridivälipohja on paikalla valettu kivitalon elementtivälipohja, jonka avulla rakennustyömailla pystytään saavuttamaan merkittäviä säästöjä sekä ajallisesti että taloudellisesti. Myös tehtaan tuotantoprosessi nopeutuu ja helpottuu, mikä lisää asuntorakentamisen toimituskapasiteettia suhdannehuipuissa.

– Innovaatiomme avulla lattiarakentamisen eli välipohjan suorat kustannukset putoavat noin 10-20 prosenttia. Myös aikaa säästyy huomattavasti, kun yksi perinteinen työvaihe elementtirakentamisesta jää kokonaan pois, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Kerralla parkettivalmis välipohja
Luja-hybridivälipohja on kerralla parkettivalmis välipohja, joka koostuu standardikokoisista ontelolaatoista sekä Lujabetonin kehittämästä uutuudesta, HTS-betonista. Hybridivälipohja yhdistää ontelolaatan kustannustehokkuuden ja nopeuden sekä paikalla valetun välipohjan laadukkuuden, ääneneristävyyden ja tiiviyden. Sen avulla pystytään hyödyntämään paikallavalun ja elementtitekniikan parhaat puolet. Keksintö helpottaa erityisesti kerrostalo- sekä toimitilarakentamista.

HTS-betoni on Lujabetonin kehittämä huipputekninen valmisbetoni, jolla ontelolaattojen väliset saumat ja lopullinen viivasuora lattia voidaan valaa jo elementtiasennusvaiheessa yhdellä valulla. Välipohja saadaan näin valmiiksi kerralla. Perinteisessä elementtirakentamisessa ontelolaattojen saumat on ensin valettu, jonka jälkeen on jatkettu elementtiasennusta. Kun rakennus on ollut runkovalmis, välipohjan ontelolaatta-alue on puhdistettu ja vasta sitten valettu lopullisen lattian muodostava tasoitepinta. Tämä kallis ja hidas työvaihe jää nyt uuden innovaation avulla kokonaan pois.

Suurin edistysaskel sitten ontelolaattojen
Hybridivälipohja on luontevaa jatkoa Lujabetonin kolme vuotta sitten kehittämälle HT-lattiabetonille, joka on saanut markkinoilla tyytyväisen vastaanoton. Asiakkaiden kysyntä laukaisi noin kaksi vuotta sitten HTS-betonin kehitystyöt. Työn tuloksena innovoitiin nyt lanseerattava Luja-hybridivälipohja.
– Kyseessä on mielestämme merkittävin edistysaskel lattiarakentamisessa sitten modernien ontelolaattojen käyttöönoton. Hybridivälipohja on kustannustehokkaampi kuin kumpikaan nykyisin käytetty ratkaisu eli ontelolaatta tai paikalla valettu välipohja, Mikko Isotalo toteaa.

Lujabetoni on alalla ainoa merkittävä toimija, joka tuottaa sekä elementtejä ja valmisbetonia laajasti sekä tekee niiden parissa jatkuvaa tuotekehitystyötä.
– Tämä oli oiva tilaisuus käyttää osaamistamme hyödyksi, ja yhdistää näiden kahden erikoisalamme osaaminen sekä ontelolaatoissa että valmisbetonissa, Mikko Isotalo iloitsee ja jatkaa:
– Kehitystyömme ei pysähtynyt taantumaankaan aikana, vaan Lujabetonilta on lähiaikoina luvassa useita innovaatioita niin valmisbetonin kuin elementtirakentamisen puolella.

Lisätietoa:
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 585 2305 Sähköposti: etunimi.sukunimi@luja.fi
Lisätietoja ja tuotekuva osoitteesta lujabetoni.fi/hybridi

Lisää uutisia