X
Julkaistu: 04.05.2011

Luja-kivitalo Kokkolan asuntomessuilla: Koti kaikkiin käyttötarkoituksiin

Luja-kivitalon ensi kesän asuntomessukohde, Talo Linnunlaulu on yli 300 neliöinen matalaenergiaratkaisu, joka on toteutettu Lujabetonin Luja-kivisydän suurvalmisosista. Talon suunnittelun lähtökohtana on ollut arjen toimintojen yhdistäminen saman katon alle. Talo muodostuu kolmesta osasta, kolmeen eri käyttötarkoitukseen – koti, työ ja vapaa-aika.

Koti kaikkiin käyttötarkoituksiin
Arkkitehti Jukka Ulvisen suunnittelemassa talossa hammaslääkäreinä työskentelevät Marjukka ja Tomi Hotakainen halusivat yhdistää kaikki arjen toiminnot saman katon alle. Talo muodostuukin kolmesta osasta: Koti – Työ – Vapaa-aika. Talon kolmijakoisuus näkyy toimivina huoneratkaisuina, sillä selkeä ja yksinkertainen pohjaratkaisu luovat hyvän pohjan viihtyisälle kodille. Talon pohjaratkaisuun sisällytettiin heti alussa työtila, joka pitää sisällään hammaslääkärivastaanoton odotus- ja välinehuoltotiloineen. Vapaa-ajan näkökulmasta katsottuna merenrantatontille toteutettiin mökkimäisen elämisen mahdollistava rantasauna ruohokattoineen. Talon suunnittelussa on otettu huomioon myös sen muunneltavuus vuosien päästä esimerkiksi lasten muuttaessa pois kotoa, jolloin asuminen keskittyy talon alakertaan.

Luja-kivisydän matalaenergiatalo
Tomi ja Marjukka Hotakainen halusivat rakentaa itselleen talon, joka on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas pitkälläkin aikavälillä. ”Vaikka energiatehokkaan talon rakentaminen vaatiikin rakennusvaiheessa jonkin verran taloudellista panostusta niin toteutuksessa kuin suunnittelussa, maksaa se varmasti itsensä takaisin ajan kanssa”, Tomi Hotakainen pohtii. Myös muut kivitalon edut kuten matalat asumiskustannukset, sisätilojen tasalämpöisyys ja vedottomuus eri vuodenaikoina, hyvä äänen eristys ja itse talon helppohoitoisuus olivat tärkeitä kriteereitä talon valinnassa.Lujabetonin kivisydän-elementtirunkoratkaisu valittiin sen asennusnopeuden ja energiatehokkuuden vuoksi. Lujan kattava tuotevalikoima helpotti rakennusprojektin hallintaa,kun kivisydän-runkoelementtien, Lujabetonin pihakivien sekä Fesconin rappaustuotteiden lisäksi myös paalutuksen sai Lujalta. Perustuksiin käytettiin Luja-pienpaaluja, jotka lyödään maahan perinteistä betonipaalua selkeästi kevyemmällä kalustolla.

Lämminhenkiset sisustusratkaisut ja huipputason varustelu
Kohteen sisustusratkaisuissa päädyttiin luomaan valoisa, kodikas ja lämminhenkinen linja. Tämä näkyy muun muassa reippaina väreinä seinissä, kaakeleissa ja sisustuskankaissa. Hotakaiset ovat valinneet kotiinsa erittäin korkealaatuiset materiaalit ja varusteet. Muun muassa kodinkoneet ovat saksalaisen Gaggenaun, joka tunnetaan ammattilaistasoisten design-kotitalouslaitteiden valmistajana. Koko yläkerran lattia on Alvar Aallon suunnittelemaa Saima-parkettia, kun taas koko alakerta on toteutettu erikoisen suurilla 60 x 60 cm:n laatoilla. Näiden lisäksi talosta löytyy Hansgrohen hanat sekä Ferrari ja Maserati-suunnittelija Pininfarinan käsialaa olevat vastaanoton kalusteet.

Luja-kivitalo Linnunlaulu (kohde 34) sijaitsee keskellä messualuetta Merilokinkaari 24:ssa. Asuntomessut ovat avoinna 15.7. – 14.8.2011 klo 10 – 18. Tervetuloa tutustumaan Luja-kivitaloon!

Yhteistyökumppanit: Abloy, Allaway, Enervent, Hansgrohe, HH-Kangas/Halpa-Halli, Hifistudio 17, Home Control finland, Hyypän Höyläämö, Ido, Isku, Iki-kiuas, JH-Hammastuote, Kaakelikeskus, Karelia upofloor, Kaskipuu, Lasilinkki, Lip-Lap laiturit, Lujabetoni, Lumon, Lämpöässä, Länsiporras, Makita, Matti-Ovi, Muudi, Nordea, Nordic Waterproofing – KerabitPro, Pekka Niska, Philips, Pihla, RentoSauna, Saunasumu, Scavolini-keittiöt, SWM-wood, Teknos, Tulikivi, UK-muovi, Uponor.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Ari Tikkanen, Lujabetoni Oy, puh. 044 585 2195
Viestintäpäällikkö Johanna Jänkävaara, Luja-yhtiöt, 044 585 2749 tai
sähköposti: etunimi.sukunimi@luja.fi

Lisää uutisia