X
Julkaistu: 07.09.2009

Lujabetoni aloittaa kerrostalojen toimittamisen valmiiksi asennettuna elementteineen

Rakennusalalle hiipii pikkuhiljaa kokonaispalvelu. Toimitilarakentamisessa betonielementtejä on asennettu jo pitkään valmistajan toimesta, mutta nyt Lujabetoni tarjoaa vastaavaa palvelua myös asuinkerrostaloihin. Elementtivalmistajan asiantuntemuksella suorittama asennus on nopea ja kustannustehokas ratkaisu ja helpottaa vastuukysymyksiä. Ruotsissa mallia on käytetty yleisesti asuinrakentamisessa jo pitkään.

Lujabetoni on Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja ja yhtiön kerrostalojärjestelmän elementtivalikoima on laaja ja monipuolinen. Rakennusliike saakin halutessaan kaikki rakennukseen tarvittavat valmisosat yhdeltä toimittajalta aina perustuspaalutuksesta lattioihin, huoneistojen välisiin seiniin, julkisivuihin, parvekkeisiin, hissikuiluihin ja hormielementteihin saakka. Lujabetonin uuden palvelun myötä toimitukseen voidaan nyt liittää myös osien joutuisa ja ammattitaitoinen asennus. Yhtiö huolehtii myös työmaan nostologistiikasta.

Vastuu- ja työvoimakysymykset helpottuvat
Suomessa rakennusalan asiakkaat ovat kytkeneet harvoin asennuksen valmisosatoimitukseen kerrostalorakentamisessa. Perinteisesti valmisosat on kilpailutettu ja ostettu monilta eri toimittajilta ja asennus tehty joko omana työnä tai aliurakkana. Valmisosatoimittajan ammattitaidolla tekemä asennustyö on kuitenkin rakennusliikkeelle kustannustehokas ratkaisu. Esimerkiksi nykyisin hyvin suosittujen rappausjulkisivujen asennus on millintarkkaa puuhaa, muuten lopputuloksena ei ole tasainen rappauspinta. Uusi toimintamalli antaa mahdollisuuden uuteen luovutusrajapintaan, jossa asennuksen toleranssit ja laatu voidaan katselmoida työn päätyttyä koko rungon osalta ja parantaa näin rakentamisen laatua tältä osin. Elementtivalmistajan toimesta suoritettu asennustyö helpottaa myös rakennusliikkeen resurssipulaa: ammattitaitoisia elementtiasentajia ei ole aina helppo löytää työmaalle ja pätevistä asennustyönjohtajistakin on pulaa.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy Elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, puh. 044 5852

Lisää uutisia