X
Julkaistu: 06.03.2009

Scandinavian Cement aloitti sementin maahantuonnin

Lisää kilpailua sementtimarkkinoille

Scandinavian Cement Oy on aloittanut ulkomaisen sementintuonnin Haminaan. Sementintuontiyrityksen takana on kolme betonialan yritystä, Lujabetoni Oy, Ruskon Betoni Oy ja Forssan Betoni Oy. “Liiketoimintamme turvaamiseksi olemme halunneet lisätä vaihtoehtoja sementtiraaka-aineemme hankintaan. Tämän raaka-aineen tasainen saatavuus on elintärkeää teollisuudellemme”, kertoo Scandinavian Cementin hallituksen puheenjohtaja Mikko Isotalo.

Lisää toimitusvarmuutta

Scandinavian Cement Oy:n tilaama ensimmäinen sementtilaiva saapui Haminaan 16.2.2009 ja tavaraa tuli kerralla useita tuhansia tonneja. Se on osakasyhtiöiden Etelä-Suomessa sijaitsevien tehtaiden noin viikon käyttötarve. Toimitukset jatkuvat läpi vuoden. Nyt Suomeen tuotava sementti valmistetaan Saksassa sijaitsevalla sementtitehtaalla ja se on CE-merkittyä.

– Emme toki täysin hylkää kotimaistakaan vaihtoehtoa, mutta tuontisementti kattaa tänä vuonna varsin huomattavan osan osakkaiden sementinkäyttöä. Olemme päätyneet tähän ratkaisuun, koska sementti on raaka-aineena meille niin elintärkeä, ettemme voi jättää toimituksia vain yhden tavarantoimittajan varaan. Kuten kesinä 2007 ja 2008 nähtiin, johti liian suuri toimittajariippuvuus sementtipulaan Suomessa ja jopa toimitusten säännöstelyyn. Ei tuontisementti meille välttämättä halvempaa ole, mutta se on korkealaatuista ja takaa meille monipuolisen ja häiriöttömämmän raaka-aineen saannin, kommentoi Mikko Isotalo.

Oma tuontivarasto Haminassa

Sementti tuodaan Suomeen merikuljetuksena Scandinavian Cementin Haminassa sijaitsevaan tuontiterminaaliin. Yhtiökumppanit ovat vuoden 2008 aikana muuttaneet merkittävällä investoinnilla Haminan satamassa sijaitsevan entisen kaoliinivaraston nykyaikaiseksi sementintuontivarastoksi, josta tuote voidaan kuljettaa sekä rekka-autoilla että rautateitse. Varaston tekniikka on nykyaikaista ja ympäristöystävällistä ja mahdollistaa ympärivuorokautisen toiminnan

 

Lisätietoja:
Scandinavian Cement Oy Hallituksen puheenjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 5852 305
scandinaviancement.fi

Lisää uutisia