X
Julkaistu: 09.10.2008

Lujabetoni aloittaa YT-neuvottelut

Lujabetoni Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Vähennystarve on enimmillään noin 45 henkilöä ja ne koskevat yhtiön elementtivalmistuksen henkilöstöä Siilinjärvellä ja Hämeenlinnassa Kantolan tehtailla.

Lujabetoni tulee myös lomauttamaan henkilöstöä ja kaikkia määräaikaisia työsuhteita ei tulla jatkamaan. Lujabetoni on lomauttanut henkilöstöään jo aiemmin heikkenevän suhdanteen vuoksi. Elementtiliiketoiminnossa työskentelee Lujabetonissa yhteensä noin 400 henkilöä.

  • Betonielementtimarkkinan suhdannetilanne on heikentynyt erittäin nopeasti, varsinkin asuntorakentamisen hiljennyttyä oleellisesti. Lisäksi betonielementtituotannon tuottavuuden kehitys on pysähtynyt aikaisempiin vuosiin verrattuna ja kaipaa osittain tehostamista, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo perustelee.
  • Lujabetonin hallitus edellyttää meiltä nyt voimakkaita sopeuttamistoimenpiteitä, jotta olemme valmiina kohtaamaan käynnistyvän taantuman. Tulemme seuraamaan myös muiden yksiköidemme työtilannetta, toimintatehokkuutta ja tuloksellisuutta kriittisesti toimitusjohtaja Mikko Isotalo jatkaa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikko Isotalo puh. 044 5852 305.

Julkaistu: 26.09.2023

Lujabetoni mukana kehittämässä Laakson yhteissairaalan jättihankkeen elementtirunkoa

Lujabetoni on ensimmäinen betonielementtitoimittaja, joka osallistuu yhteistoiminnalliseen allianssiin ns. allianssisopimusmallilla. Hankkeen päätoteuttajana toimii SRV Rakennus Oy. Solmittu kehityssopimus koskee Helsinkiin rakennettavan Laakson yhteissairaalan päärakennuksen runkoa. Lujabetonin toimitussisällön laajuus määritellään toteutusvaiheen tilauksessa, alustavien suunnitelmien mukaan tulossa on julkisivu-, väliseinä- ja ontelolaattaelementtejä sekä kahden vuoden työllistävää vaikutusta toimittaville betonitehtaille.

Lue lisää
Julkaistu: 19.09.2023

Turvallinen toimitusketju Lujabetonilla

Betonin ja betonisten rakennuselementtien sekä tuotteiden toimitusketjuun kuuluu useita tahoja, joiden työturvallisuusseikkojen huomioiminen leikkaa läpi koko linjan. Projektien onnistuminen turvallisesti vaatii jokaiselta vaiheelta osaamista ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, sekä toimintamalleihin.

Lue lisää
Lisää uutisia