X
Julkaistu: 09.10.2008

Lujabetoni aloittaa YT-neuvottelut

Lujabetoni Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Vähennystarve on enimmillään noin 45 henkilöä ja ne koskevat yhtiön elementtivalmistuksen henkilöstöä Siilinjärvellä ja Hämeenlinnassa Kantolan tehtailla.

Lujabetoni tulee myös lomauttamaan henkilöstöä ja kaikkia määräaikaisia työsuhteita ei tulla jatkamaan. Lujabetoni on lomauttanut henkilöstöään jo aiemmin heikkenevän suhdanteen vuoksi. Elementtiliiketoiminnossa työskentelee Lujabetonissa yhteensä noin 400 henkilöä.

  • Betonielementtimarkkinan suhdannetilanne on heikentynyt erittäin nopeasti, varsinkin asuntorakentamisen hiljennyttyä oleellisesti. Lisäksi betonielementtituotannon tuottavuuden kehitys on pysähtynyt aikaisempiin vuosiin verrattuna ja kaipaa osittain tehostamista, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo perustelee.
  • Lujabetonin hallitus edellyttää meiltä nyt voimakkaita sopeuttamistoimenpiteitä, jotta olemme valmiina kohtaamaan käynnistyvän taantuman. Tulemme seuraamaan myös muiden yksiköidemme työtilannetta, toimintatehokkuutta ja tuloksellisuutta kriittisesti toimitusjohtaja Mikko Isotalo jatkaa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikko Isotalo puh. 044 5852 305.

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Julkaistu: 09.02.2024

Betonielementeille vähähiilisyysluokitus – Lujabetoni saavutti sertifioinnin ensimmäisenä betonialan yrityksenä

Lujabetoni on ensimmäisenä betonialan yrityksenä saavuttanut virallisen sertifioinnin Suomen Betoniyhdistyksen (BY) betonielementeille luotuun vähähiilisyysluokitukseen. BY-Vähähiilisyysluokitus® -menetelmän avulla betonielementtien valmistuksen hiilidioksidipäästöt voidaan laskea erittäin luotettavasti ja arvot ovat vertailukelpoisia alan toimijoiden välillä.

Lue lisää
Lisää uutisia