X
Julkaistu: 19.08.2008

Lujabetoni kaksinkertaistaa maatalouselementtikapasiteettinsa

Lujabetoni Oy toteuttaa merkittävän investointiohjelman maatalouden betonielementtijärjestelmiensä valmistuskapasiteetin kasvattamiseksi. Pääasiassa Siilinjärven tehtaalla toteutettava ohjelma lähes kaksinkertaistaa Luja-maatalousjärjestelmän erikoiselementtien tuotantokapasiteetin. Investointiohjelman arvo on lähes kaksi miljoona euroa.

Maatalousrakentaminen on ollut Suomessa vahvassa nousussa viime vuosien aikana ja maatalouden käyttöön tulevien betonielementtien kysyntä on heijastunut voimakkaasti Lujabetonin tuotantoon. Lujabetoni on Suomen suurin betonisten maataloustuotteiden valmistaja ja Siilinjärven tehtaalla sijaitsee Suomen suurin betonisten ritiläpalkkien valmistuslinja. Investointiohjelman tavoitteena on vahvistaa Lujabetonin markkina-asemaa sekä nopeuttaa maatalouselementtien toimitusaikoja. Samalla kartoitetaan myös maatalouselementtien vientimahdollisuuksia.

Lujabetonin uusi investointiohjelma käsittää toisen valmistuslinjan Siilinjärven erikoiselementtitehtaalle, automatisoidun suurkapasiteettiraudoittamon, automaattihitsaamon, uuden muottikaluston erikoiselementtien valmistamiseen sekä tehdastilan laajan kunnostusinvestoinnin. Lujabetonin maatalouden betonielementtien tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä täydessä käytössä ja lisäkapasiteettia on hankittu muista yksiköistä. Lujabetonin investointiohjelma valmistuu loppusyksystä, jolloin tehtaan merkittävä lisäkapasiteetti saadaan markkinoiden käyttöön.

“Osana investointiohjelmaamme esittelemme uuden version markkinasuosikiksi nousseesta betoniritiläpalkista. Säilytämme uudessa ritilämallissa tuotteen johtavat ominaisuudet kuten sorkkia vastaan olevien kulmien pyöristämisen sekä palkin kavennusmahdollisuuden. Kulmien pyöristäminen on tärkeä seikka eläinten jalkaterveyden kannalta, sillä ne ehkäisevät eläinten sorkkasairauksien syntymistä. Ritilän kavennusmahdollisuus taas nopeuttaa rakentamistyötä. ” kommentoi Lujabetonin maatalousliiketoiminnasta vastaava myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen. “Asiakaskunnassamme on arvostettu suomalaista laatutuotetta selvästi tuontituotteita paremmaksi ja haluamme tarjota asiakkaillemme nousevan trendin mukaisen lyhytrakoritilän kotimaassa valmistettuna” jatkaa Mönkkönen.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen, puh. 044 585 2320
Lujabetoni Oy, yksikön johtaja Kari Turunen, puh. 044 585 2482
Sähköposti: etunimi.sukunimi@luja.fi

Julkaistu: 26.09.2023

Lujabetoni mukana kehittämässä Laakson yhteissairaalan jättihankkeen elementtirunkoa

Lujabetoni on ensimmäinen betonielementtitoimittaja, joka osallistuu yhteistoiminnalliseen allianssiin ns. allianssisopimusmallilla. Hankkeen päätoteuttajana toimii SRV Rakennus Oy. Solmittu kehityssopimus koskee Helsinkiin rakennettavan Laakson yhteissairaalan päärakennuksen runkoa. Lujabetonin toimitussisällön laajuus määritellään toteutusvaiheen tilauksessa, alustavien suunnitelmien mukaan tulossa on julkisivu-, väliseinä- ja ontelolaattaelementtejä sekä kahden vuoden työllistävää vaikutusta toimittaville betonitehtaille.

Lue lisää
Julkaistu: 19.09.2023

Turvallinen toimitusketju Lujabetonilla

Betonin ja betonisten rakennuselementtien sekä tuotteiden toimitusketjuun kuuluu useita tahoja, joiden työturvallisuusseikkojen huomioiminen leikkaa läpi koko linjan. Projektien onnistuminen turvallisesti vaatii jokaiselta vaiheelta osaamista ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, sekä toimintamalleihin.

Lue lisää
Lisää uutisia