X
Julkaistu: 02.06.2008

Lujabetonin, Parman ja Teklan ohjelmistohanke valmistui: Suomalainen betonisuunnittelu näyttää tietä maailmalla

Lujabetoni vahvistaa tehdasverkostoaan Venäjällä käynnistämällä kolmannen valmisbetonitehtaan toiminnan Etelä-Pietarissa, Gorelovon alueella. Kolmannen tehtaan käynnistäminen on Lujabetonille merkittävä välietappi kohti kattavaa valmisbetonitehdasverkostoa Pietarissa. Lujabetoni aikoo kasvattaa Pietarin alueen liiketoimintansa 5-6 valmisbetonitehtaaseen ja se tavoittelee 10 prosentin markkinaosuutta näillä markkinoilla.

Suomalaiset rakennusmateriaalien valmistajat ovat kasvaneet nopeasti Venäjän markkinoilla. Rakentaminen on Pietarin alueella vilkasta eikä taantuman merkkejä ole tällä hetkellä näkyvissä. Lujabetonin valmisbetonitehtaille on kysyntää, sillä venäläinen rakennustapa suosii työmaalla valettuja rakenteita elementtirakentamisen sijaan. Lujabetoni toimii Gorelovon alueella yhteistyössä ZAO YIT Lentekin kanssa, jonka logistiikkakeskuksen työmaalla avattu valmisbetoniasema sijaitsee.

– Lujabetoni on panostanut Venäjän toimintaan suunnitelmiensa mukaisesti. Pitkän tähtäimen tavoitteemme on olla merkittävä valmisbetoninvalmistaja Luoteis-Venäjällä. Tutkimme tällä hetkellä laajenemismahdollisuuksia myös muille alueille Venäjällä, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

– Teemme mielellämme yhteistyötä YIT:n suomalaisten toimittajien ja aliurakoitsijoiden kanssa sekä haluamme aktiivisesti kannustaa heitä mukaan Venäjän suurille rakennusmarkkinoille. Toivotamme Lujabetonin lämpimästi tervetulleeksi suuren logistiikkakohteemme betonintoimittajaksi, sanoo ZAO YIT Lentekin pääjohtaja Juha Vättö.

Lujabetoni toimii Venäjällä samojen Lujien arvojen ja toimintatapojen mukaisesti kuin Suomessakin. Lujabetoni markkinoi itseään suomalaisena yrityksenä ja sen liiketoiminta tapahtuu Luja-brändin alla. Venäjällä toimiva Lujabetonin yksikkö on viralliselta nimeltään OOO Lujabeton ja se työllistää tällä hetkellä noin 50 työntekijää. OOO Lujabetonin kaksi muuta tehdasta sijaitsevat Lapinskin ja Kolomyagin tehdasalueilla Pietarissa.

Lisätietoja:
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 585 2305
Sähköposti: etunimi.sukunimi@luja.fi

Lisää uutisia