X

Luja Group i korthet

Luja är ett familjeföretag i tredje generationen som varit verksamt inom byggbranschen sedan 1953.

Idag är Luja Group ett av de största byggföretagen i Finland med över 1 900 anställda och en årlig omsättning på 840 miljoner euro. Luja Group består av tre bolag: bygg-och anläggningsexperten Lujatalo, betongprodukttillverkaren Lujabetoni och tillverkaren av cementbaserade torrprodukter Fescon. Lujabetoni bedriver internationell verksamhet som Lujabetong AB i Sverige och Prefabmästarna Sverige i norra Sverige.

Lujas värderingar kommer från 1950-talet

Att undvika skulder och stora risker är viktigt för oss. Vi är en pålitlig och rättvis partner.

Hela tiden utvecklas

Våra mål innefattar kontinuerlig utveckling, nya lösningar och specialanpassad FoU för att bättre betjäna våra kunder.

Ledarskap med deltagande

Tillsammans kommer vi att lyckas.

Kunden är viktigast

Vi är kundorienterade och arbetar för kunden.

Effektivitet och lönsamhet är avgörande

Vi strävar efter effektiv drift och god lönsamhet.

Familjeföretag i tredje generationen

Med 65 års erfarenhet.

Feliks Isotalo, grundaren av Luja, kom från den lilla byn Alahärmä som är ursprung till legendariska finska folksagor. Den tidigare bonden, polisen och säljaren av jordbruksmateriel från Österbotten grundade Lujabetoni 1953 och byggde ut verksamheten till ett framgångsrikt företag genom stark vilja och beslutsamhet.

Feliks Isotalo genomförde nya djärva idéer och utvecklade själv betongprodukter och maskiner. Han kunde ”lukta sig till” vad kunderna behövde redan innan de visste det själva. Med hårt arbete och sig själv som exempel etablerade Feliks Isotalo Lujabetonis fasta driftrutiner, Lujas värderingar. På grundval av dessa värderingar har företaget vuxit till ett av de största företagen inom byggbranschen i Finland – ett finskt familjeföretag.