X

Luja SmartConcrete - esimerkillistä kosteudenhallintaa

Lujabetonilta läpimurto betonirakenteiden kosteusturvallisuuden hallintaan.
Luja SmartConcrete on Lujabetonin kehittämä anturijärjestelmä ja pilvipohjainen mittauspalvelu reaaliaikaiseen betonirakenteen kosteuden mittaamiseen.

Luja SmartConcreten avulla voidaan lisätä rakentamisen kosteusturvallisuutta, ehkäistä sisäilmaongelmia sekä optimoida työmaa-aikataulut luotettavasti ja laatu varmistaen. Reaaliaikaisella seurannalla varmistetaan betonin turvallinen kuivuminen pinnoituksia ja kohteen etenemistä varten.

Luja SmartConcrete mahdollistaa betonirakenteen suhteellisen kosteuden mittaamisen, seuraamisen ja historiatiedon tallentamisen niin rakennusaikana kuin rakennuksen käytönkin aikana.

Luja SmartConcreten ansiosta työmaa voi ajoittaa eri työvaiheet varmemmin. Tietojen avulla ymmärretään rakenteen kuivumiseen vaikuttavat tekijät ja voidaan arvioida tavoitearvon saavuttamiseen tarvittava aika. Kuivumista voidaan nopeuttaa säätämällä ilmankosteutta, lämpötilaa ja ilmanvaihtuvuutta. Kun rakenteen suhteellinen kosteus tiedetään, vältytään rakennusajan pidentymiseltä ja ylimääräisiltä mittauskustannuksilta.

Rakennuksen käyttäjille Luja SmartConcrete tuo varmuutta rakentamisen laadusta ja rakennuksen käytön ajaksi vahdin kosteusongelmien varalle.

Luja SmartConcreten edut

  • Reaaliaikainen tieto rakenteen suhteellisesta kosteudesta ja lämpötilasta langattomasti
  • Sisäilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan mittaaminen
  • Työmaan eri työvaiheiden ajoittaminen todellisiin kosteustietoihin perustuen
  • Mahdollistaa kosteusturvallisen rakentamisen
  • Edesauttaa sisäilmaturvallista rakentamista

Luja SmartConcrete referenssit

Luja SmartConcrete mahdollistaa betonirakenteen suhteellisen kosteuden mittaamisen, seuraamisen ja historiatiedon tallentamisen niin rakennusaikana kuin rakennuksen käytönkin aikana.

Luja SmartConcrete -mittauspalvelu on jo käytössä mm.:

– Porvoon lukio, Lujatalo Oy
– Toimitilakohde, Fira Oy, Helsinki
– Asuinkerrostalo, Skanska, Espoo